Aktualności

Najlepsze jedzenie, to takie, którym można się podzielić z drugą osobą. Zapraszamy na Walentynkowe menu w „Kuchni przy Stajni”. Zalecamy rezerwację miejsc: 22 736 28 17


MENU

Przystawka – empanadas:
– 4 szt. empanad: tradycyjne z wołowiną oraz z warzywami i serem mozzarella 32,-

DESKI do podziału dla 2 os.:
– DESKA „ARGENTINA”: stek z rozbefu argentyńskiego / kiełbaska jagnięca / 2 empanady z wołowiną / opiekane ziemniaki / warzywa grillowane / chimichurri / salsa criolla (110,-)

– DESKA „PATO”: pieczone udo gęsi z jabłkami / grillowana pierś kaczki / konfitura z czerwonej cebuli / żurawina domowa / opiekane ziemniaki / aioli (99,-)

– DESKA „PESCADO”: pieczona dorada z ziołami / krewetki z patelni z czosnkiem i chilli / opiekane ziemniaki / pesto pietruszkowe / aioli (95,-)

– SAŁATA z winegretem miska 10,-

Deser:
– sernik na zimno z sosem malinowym (17,-

-szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi (17,-)



WINO argentyńskie

  • na początek musujące wino z Argentyny: Viña Las Perdices Charmat Extra Brut (103,-)

DESKI

DESKA „ARGENTINA”: polecamy MALBEC: 

  • San Pedro de Yacouchuya Malbec 2014 (180,-)
  • Gougenheim Malbec 2018 (88,-)
  • Viña Las Perdices Malbec 2017 (89,-)

DESKA „PATO”: polecamy Syrah lub Bonardę:

  • Alfredo Roca Dedicación Personal Bonarda 2015 (130,-)
  • Zuccardi Syrah Serie A 2016 (110,-)

DESKA „PESCADO” polecamy wino białe lub… różowe:

  • różowe El Esteco Blanc de Noir 2018 (156,-)
  • El Esteco Don David Reserve Torrontés 2018 (95,-)
  • Zuccardi Torrontés Vida Organica 2016 (75,-)

Wykonanie: CopyCon.pl